Pengene rasler ind

Kræftens bekæmpelse Neriuffik i Aasiaat har samlet 70.000 kroner under indsamlingen i weekenden.
Skrevet af Salome Hansen
04. oktober 2011 15:08

Kræftens Bekæmpelse, Neriuffik Grønland holdt landsindsamling i weekenden. Den lokale forening i Aasiaat er tilfreds med deres resultat.

- Det lykkedes rigtig godt til trods for, at vi havde dårlig vejr her i Aasiaat, siger forkvinden i Neriuffik Aasiaat, Dorthe Olsen til KNR.

De frivillige fik indsamlet ikke færre end 77.145 kroner.

Der bor omkring 3100 indbyggere i Aasiaat, og i gennemsnit er det altså næsten 25 kroner, der er blevet doneret fra hver borger.

- Borgerne i Aasiaat fra spædbarn til ældre har i gennemsnit givet 24 kroner og 45 øre hver, da vi samlede ind i søndags, siger Dorthe Olsen.

Udover indsamling fra dør til dør, har der også været salg af varm mad og kager som frivillige borgere har doneret til Neriuffik.

- Der var rigtig mange, der kom for at købe varm mad og kager. Og der har vi også hentet en del penge til vores indsamling, siger Dorthe Olsen, som er meget taknemmelig for alle bidrag.

Landforeningen Neriuffik, Kræftens bekæmpelse i Grønland, kan stadig ikke oplyse hvor mange der er blevet samlet i hele Grønland.

Men indtil videre er der modtaget 321.737 Kroner.

Administrationsmedarbejder i Neriuffik, Juliane Dalager, regner med, at de kan oplyse et endeligt resultat for hele indsamlingen i løbet af en måned. I Nuuk blevet derblevet indsamlet omkring 200.000 kroner.