Penge tilbage i skat sidst på måneden

Skattestyrelsen melder sig nu klar til udbetalingen af overskydende skat for 2012. Og det kommer til at ske i slutningen af denne måned, der går stærkt på hæld.
Skrevet af Karsten Sommer
27. august 2013 04:45

Næsten 23.000 borgere her i landet står til at skulle dele 154,3 millioner i for meget indbetalt i skat sidste år. Og dog....Skattestyrelsen har nemlig været der og snuppet lige knap 44 millioner kroner til dækning af restancer til det offentlige. Og det offentlige er Selvstyret, Kommunerne, INI, de kommunalboligselskabet og Nukissiorfiit.

Det understreges i en pressemddelelse fra Skattestyrelsen, at de skatteydere, hvis overskydende skat helt eller delvist er brugt til dækning af restancer modtager besked om det.

Men så er der dem, der får en regning for for lidt indbetalt skat. Det drejer sig i år om 9.560 skatteydere, der skylder 154,3 millioner kroner.  Heraf vil de 44,5 millioner kroner blive indregnet i forbindelse forskudsregistreringen for 2014, mens 109,8 millioner kroner vil blive opkrævet i tre rater - nemlig den 1. september, den 1. oktober og den 1. november i år, fremgår det af pressemeddelelsen fra Skattestyrelsen.

Og den opmærksomme læser vil nok bemærke at beløbet for overskydende skat og beløbet for skat der skal inddrives er nøjagtig det samme - 154,3 millioner.

- Det er vist aldrig sket før, siger konstitueret Skattestyrelseschef Kim Neumann Nielsen til Radioavisen.