Paven opfordrer til straks at bremse voldsspiral i Mellemøsten

Det er med stor sorg at pave Frans hører om dræbte israelere og palæstinensere i "Det Hellige Land".
De stigende spændinger mellem israelere og palæstinensere vækker stærk bekymring hos den katolske kirkes overhoved i Vatikanet. Foto © : Stephanie Kraus / Flickr
Skrevet af Ritzau
29. januar 2023 17:34

De stigende spændinger mellem israelere og palæstinensere vækker stærk bekymring hos den katolske kirkes overhoved i Vatikanet.

Pave Frans udtrykker således søndag fra Peterspladsen sin fordømmelse over den tiltagende vold mellem parterne i Israel-Palæstina-konflikten.

- Dødsspiralen, som intensiveres dag for dag, slukker de få glimt af tillid, der eksisterer mellem de to folk, lyder det fra paven.

Han henviser direkte til israelsk militærs drab på palæstinensere i en flygtningelejr i byen Jenin på Vestbredden torsdag og en palæstinensisk mands drab på civile uden for en synagoge i Østjerusalem fredag.

De to episoder er bare et udsnit af den vold, der i løbet af årets første måned har ramt de besatte palæstinensiske områder og Israel.

- Siden årets begyndelse er dusinvis af palæstinensere blevet dræbt i sammenstød med den israelske hær, siger pave Frans.

- Jeg appellerer til de to regeringer (regeringerne i det palæstinensiske selvstyre og Israel, red.) og det internationale samfund til straks at vælge andre veje - herunder dialog og en oprigtig søgen efter fred.