Patientforeningen: Der bør være specielle regler for børn

Når børn, ifølge med forældrene går til lægen, skal de tages alvorligt. Børn kommunikerer på en anden måde end voksne. De kan have svært ved at svare på lægens spørgsmål, og derfor må lægen tage sig tid til at lytte og foretage de nødvendige undersøgelser. Det siger patientforeningens formand Astrid Hansen Hard efter det tragiske dødsfald i Narsaq, hvor en lille pige døde af en uopdaget blindtarmsbetændelse.
Skrevet af Mads Lynge
29. januar 2010 15:51

- Børn kommunikerer på en anden måde end voksne. De kan have svært ved at fortælle præcis hvad det er de fejler, og så kan de også have svært ved at svare på lægens spørgsmål. Derfor bør der være regler specielt for børn. Hvis et barn har det dårligt bør det sikres, at han eller hun bliver grundigt undersøgt. Det var desværre ikke tilfældet ved det 10-årige barn i Narsaq, siger Astrid Hansen Hard.

Hun håber der ikke sker noget lignende igen, som det der skete i Narsaq. Samtidig bør Sundhedsvæsenet tage ved lære af det tragiske dødsfald, omend det var dyrt, siger hun.

Patientforeningen rådgiver patienter, der føler sig dårligt eller forkert behandlet og hjælper dem med at henvende sig til patientklagenævnet.

Og så må patienterne være mere kritiske over for forholdene i Sundhedsvæsenet:

- Vi bør være mere kritiske. Det har vi jo ret til at være. I så moderne et land som vores bør det være en selvfølge, siger Astrid Hansen Hard, og henviser til at der med Selvstyrets indførelse også følger ansvar. Hvis en patient føler sig dårligt eller forkert behandlet, bør han eller hun kunne kritisere forholdene, siger Astrid Hansen Hard.