Passive naboer medvirker til vold

Hvis du er vidne til vold eller er vidende om, at det finder sted, har du pligt til at anmelde det, siger lektor ved Københavns Universitet Ingrid Leth i forbindelse med den netop afsluttede konference om vold.
Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Else Løvstrøm
27. november 2009 13:36

- Hvis du husker din pligt, er der gode chancer for at gribe ind og gøre noget ved problemerne med vold i familien, siger Ingrid Leth.

- Når det gælder hustruvold eller børnemishandling, er der ikke noget, der hedder privatlivets fred. Det er et samfundsanliggende, som nærmiljøet der må gribe ind i. Hvis man ignorerer vold hos naboerne, er man medvirkende, siger lektor ved Københavns Universitet Ingrid Leth, der holdt foredrag i Katuaq i går formiddag.

- Man skal ikke tænke på, at det er socialvæsenets opgave. Det er naboerne, der må reagere først, siger hun.

I Grønland ved folk meget om hinanden, fordi man lever så tæt. Ingrid Leth siger, at man i medierne kan tale mere om vold i nærsamfundet.

- Hvis manden negligerer episoden, må konen gå fra ham, og man må holde ham ude fra det gode selskab. Hvis man ikke gør det, accepterer man, at vedkommende slår sin kone, siger Ingrid Leth, der har holdt foredrag i Katuaq under konferencen om vold.