Najannguaq Olsvig Sandgreen til venstre og Sissi Lange til højre er utilfredse med Disko Line.Foto: Kommune Qeqertalik

Passagerer ventede: Disko Lines besætningsmedlem blev bare væk fra arbejde

Klokken syv mandag morgen skulle Disko Line sejle 10 passagerer fra Aasiaat til Kangaatsiaq. Men Disko Lines medarbejder valgte at blive væk fra arbejdet uden at sige det til rederiet.

Hændelsen fik Kommune Qeqertalik til at skrive en pressemeddelelse rettet mod Disko Line. To af kommunens socialarbejdere var nemlig passagerer, og de blev meget sure og irriterede. 

Kommune Qeqertalik antager, at forsinkelsen skete, fordi et besætningsmedlem var fuld og ikke kom på arbejde.

- Vi kom lidt i halv syv om morgenen. Lidt efter klokken syv fik vi den besked, at vi var nødt til at vente lidt på en af besætningsmedlemmerne, der endnu ikke var dukket op. Derefter fik vi besked på, at de ikke kunne fortælle, hvornår vi skulle afsted, da et af besætningsmedlemmerne var fuld, siger Sissi Lange og Najannguaq Olsvig Sandgreen i pressemeddelelsen.

Disko Line udsatte bådturen til klokken 16.30, hvilket ikke var tilfredsstillende for Kommune Qeqertaliks to socialarbejdere.

- At afgangen med Disko Line blev udsat på grund af fuldskab medfører ikke blot irritation, men også en forsinkelse i arbejdet, siger Sissi Lange og Najannguaq Olsvig Sandgreen.

Disko Line: Beklager

Disko Lines direktør, Noëlle Simoud, beklager hændelsen. Hun gør det klart, at besætningsmedlemmet ikke kom fuld på arbejde - vedkommende valgte at blive væk uden at informere rederiet om det, fortæller hun.

- Det betød desværre, at Disko Line i tide ikke kunne informere passagererne om, at deres rejse ville have ændringer – dette blev meddelt til passagerne, så snart Disko Line blev gjort opmærksom på det, og efter at Disko Line forgæves havde prøvet at finde en afløser, siger hun.

Og hændelsen vil få konsekvenser, lover rederidirektøren.

 - Vi har efter hændelsen strammet op på vores procedurer vedrørende vores besætningsmedlemmer, så vi fremadrettet kan give informationer om forsinkelser eller ændringer i god tid, så passagerne ikke kommer til vores både eller skibe forgæves, siger Noëlle Simoud.

Hun oplyser også, at Disko Line løbende søger besætningsmedlemmer bosiddende i Aasiaat, Ilulissat, Qeqertarsuaq og Qaqortoq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt