Passagerer følte sig trygge

Der blev uddelt ros til besætningen da passagerne på Sarfaq Ittuk blev bedt om at fortælle om deres oplevelse af situationen da skibet i nat stødte på grund.
Skrevet af Mads Lynge
23. november 2010 14:40

Justin Salomon mener, at besætningen handlede professionelt, og at han meget hurtigt følte sig tryg. Også selvom meddelelsen om grundstødningen i første omgang kun var på grønlandsk.

- Jeg vågnede lige pludselig ved at skibet rystede. Man kunne mærke der skete et eller andet. Klokken var omkring halv-tolv i nat, cirka to timer efter at vi forlod Maniitsoq, der kom der en udtalelse via højttaleren. Det var på grønlandsk, så jeg forstod ikke særligt meget, siger Justin Salomon.

Men hvordan klarede besætningen i Sarfaq Ittuk så situationen?

- Jeg synes, at de arbejdede optimalt og var stabile. I første omgang var der ikke så meget der blev sagt på dansk, eller engelsk for den sags skyld. Så for dem der ikke kan forstå grønlandsk var det lidt utrygt, siger han.

Og derfra gik der ikke lang tid til alle var samlet i skibets kantine:

- Der gik ikke lang tid til man vidste var der var sket. Folk blev samlet i kantinen, hvor vi fik kaffe og te og frugter. Besætningen gik rundt til dem, der var alene ligesom mig, og tilbød at sidde sammen med os. De sagde, at vi ikke skulle føle os alene, siger Justin Salomon.

Sarfaq Ittuk kunne, ifølge Arctic Umiaq Line, selv komme fri ved højvande omkring tre timer senere.

Passagererne blev ved ankomsten til Nuuk tilbudt psykologhjælp. Et tilbud, som Justin Salomon dog ikke følte han havde brug for.

Skibet ligger nu til kajs i Nuuk, hvor årsagen til grundstødningen skal undersøges nærmere.

Sarfaq Ittuk genoptager sin ordinære sejlplan på fredag hvor den vil sejle nordover.