Partii Naleraq vil stoppe for udenlandsk arbejdskraft

Det skal være slut med tilflyttere fra Thailand og Filippinerne, hvis det står til Partii Naleraq, som også vil skære i den offentlige sektor.
18. marts 2014 15:17

Kun 10 dage gammel, men alligevel med masser erfaringer fra tidligere liv. Partii Naleraq besøgte i dag Debat i KNR. Der blev diskuteret ulighed i Grønland, og partiets næstformand Per Rosing Petersen pegede blandt andet på udlændige fra Østen, som noget han ser som et problem. 

- De 1000 arbejdspladsers de tagers betyder ufatteligt meget i et samfund som vores, hvor der kun er 56.000 indbyggere, siger Per Rosing Petersen.

Her kan det lige nævnes, at gruppen af personer fra Thailand og Filippinerne i 2013 rent faktisk kun udgjorde 271 personer.

Han pegede også på et sted, hvor han mener, pengene kan hentes.

- Den offentlige sektor skal minimeres, så den er tilpasset 57.000 mennesker. Det kan ikke være meningen, at vi administrerer et samfund til 57.000 mennesker til en lille milliard kroner, lyder det, uden næstformanden dog bliver mere konkret.

Men overordnet er det her nogle af udmeldingerne fra Partii Naleraq.

- Vi må minimere administrationen. Vi må begrænse, eller faktisk også stoppe for arbejdstilladelser, man giver til udlændinge, siger Rosing Petersen.

Nå nu talen falder på ulighed, er det selvfølgelig også værd at kigge tilbage på den tid, hvor Per Rosing Petersen og partiets formand Hans Enoksen selv spillede store roller i politik, og hvor uligheden faktisk steg, mens de for eksempel droppede princippet om enspris.

Hvorfor gennemførte I ikke alle de her glimrende forslag den gang?

- Der er jo nogle udviklinger i gang hele tiden. Altså vi udvikler os som personer, og så udvikler partiet sig også. Når du sidder i et parti, og du som person har nogle ideer, og nogle mål du gerne vil nå, er man jo ikke alene.

Nej, men det var trods alt Hans Enoksen, der var formand dengang, han må jo trods alt have tegnet partiet.

- Ja, det er så dengang. Nu står vi med nogle nye oplysninger, nye informationer ny tid. Vi vil ikke som nyt parti klandre eller beskylde hverken Siumut eller andre partier for, at de har nølet eller et eller andet, siger Per Rosing Petersen.

Debatten kan ses i KNR klokken 19.30 på grønlandsk og klokken 20 på dansk