Kommentator: Partii Naleraq sætter troværdigheden på spil

Det kan koste Partii Naleraq troværdighed, hvis partiet tager Per Rosing-Petersen tilbage, mener en politisk kommentator.
Foto © : Arnaq Nielsen/KNR
Skrevet af Ivik Kristiansen
23. februar 2017 15:15

Selvom Per Rosing-Petersen blev smidt ud af Partii Naleraq for et halvt år siden, så siger formanden for partiet, Hans Enoksen, til KNRs radioprogram, Inuiaat tillernerat, at han er velkommen tilbage.

Det er en underlig situation, der vil skade partiets troværdighed, mener politisk kommentator, og leder på afdelingen for journalistik Ilisimatusarfik, Naja Paulsen. Hun har svært ved at se, hvorfor Partii Naleraq er åben for at tage Per Rosing-Petersen tilbage.

- Jeg undrer mig over, at Hans Enoksen tager Per Rosing-Petersen tilbage, siger Naja Paulsen.

Formand i to måneder

Per Rosing-Petersen blev smidt ud af Partii Naleraq, efter at flere kontroversielle udmeldinger blev for meget for partiformanden.

Rosing-Petersen var derefter formand for Partii Inuit i to måneder, før han meldte sig ud igen. Efterfølgende sagde han i radioprogram på KNR, at han er på vej tilbage til Partii Naleraq.

LÆS OGSÅ Per Rosing-Petersen er velkommen tilbage til partiet

Hans Enoksen er også positivt indstillet, og siger, at han er byder Per Rosing-Petersens henvendelse velkommen.

Forløbet strækker sig kun over et halvt år, og Naja Paulsen mener, at vælgerne vil være opmærksomme på tumulten.

Slingrekurs skaber utroværdighed

- Hvis man skal se det fra vælgernes øjne, så vil denne slingrekurs skabe utroværdighed, siger Naja Paulsen.

Hans Enoksen bør også gøre sig nogle andre overvejelser, siger Naja Paulsen, der mener, at Per Rosing-Petersens historie med Partii Naleraq, samt hans fortid hos flere partier, viser et klart billede.

LÆS OGSÅ Kun Per Rosing ønskede at sammenlægge partier

- Det fortæller også, at Per Rosing-Petersen er svær at samarbejde med, og én som man nok skal være kritisk overfor. Og det er Hans Enoksen ikke, siger politisk kommentator, og leder på afdelingen for journalistik i Ilisimatusarfik, Naja Paulsen, der også har svært ved at se, hvilke fordele Partii Naleraq får, ved at tage Per Rosing-Petersen tilbage.