Partii Inuit satser på nye lokalafdelinger langs kysten

I aften satser Partii Inuit på at lave hele syv lokalafdelinger i byer og bygder langs kysten. Partistifteren Nikku Olsen håber på den måde at kunne styrke partiet i et bredere perspektiv.
Skrevet af Peter Troelsen
15. januar 2014 07:07

Partii Inuit fylder i disse dage et år og har i den forbindelse ønsket at styrke partiet nogle af de steder, hvor man ikke i øjeblikket har lokalafdelinger.

- Det er i Partii Inuits ånd, at kæmpe for styrkelse af den grønlandske befolkning, vi agter også at forsætte vores arbejde med at sætte fokus på tabubelagte emner, da der skal sættes en stopper for at grønlænderen altid bliver sprunget over i sit eget land, fastslår Nikku Olsen.

Partiet fik en glimrende start ved valget til Inatsisartut, hvor Nikku Olsens fremragende valg betød at partiet fik to mandater. Sidenhen kom det frem, at Nikku Olsen ikke var valgbar på grund af en gammel voldsdom. I stedet for indtrådte Lars Mathæussen, men han har siden hen skifter parti og er i dag medlem af Siumut. I øjeblikket repræsenterer Randi Broberg partiet i Inatsisartut.

- Vi er i dag nået til punkt, at vi som et folk tager udgangspunkt i vore egne behov. Vi tager alt for meget hensyn til de udefrakommendes behov. Partii Inuit kan ikke stoppes i sin kamp, og sammen kan vi udrette store ting, forklarer Nikku Olsen.