Partii Inuit: KNR-direktør bør kunne tale grønlandsk

Randi Broberg fra Partii Inuit fremsætter i dag en bøn til KNR’s bestyrelsen, der er i færd med at ansætte en ny direktør.
Skrevet af Martine Lind Krebs
27. maj 2013 09:43

 - Minimum dansk- og engelskkundskaber på forhandlingsniveau. Grønlandsk i tale vil være et stort plus.

Sådan lød det i jobopslaget for KNR’s kommende direktør, da stillingen for nyligt var slået op.

Men det er ikke godt nok, mener Randi Broberg, der i en pressemeddelelse i dag opfordrer KNR’s bestyrelse til at vælge en grønlandsksproget kandidat.

- Det  fremgår ikke af stillingsopslaget, at grønlandsk er et krav, mens der på samme tid kræves at vedkommende behersker både dansk og engelsk, anfører Randi Broberg, der mener, at det er tegn på en skjult dagsorden med ansættelsesprocessen.

 - Det landsdækkende radio og tv, som er finansieret af vores skattepenge, og som er en stor del af vores dagligdag, bør have en direktør, der kan følge brugernes daglige liv på tæt hold, samt være i stand til at tale og kommunikere med dem, skriver hun.

Formuleringen i jobopslaget skabte også debat på Sermitsiaqs hjemmeside for nyligt. Ansøgningsfristen udløb den 24. maj, og bestyrelsen er nu i færd med det videre forløb. Alle KNR’s 9 direktører hidtil har i øvrigt været grønlandsksprogede.