Partierne er endnu ikke klar med kandidater til folketingsvalget

Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet folketingsvalg, og slaget skal stå den 18. juni. Men det er langt fra alle partier her i landet, der er klar til melde deres kandidater ud. Det erfarer KNR, efter at have talt med flere af partierne.
27. maj 2015 09:36

De mest velforberedte partier er umiddelbart Siumut, Inuit Ataqatigiit og Atassut.

Sekretariatschef i Inuit Ataqatigiit Flavia Lyberth fortæller, at partiet vil melde deres kandidater til folketingsvalget ud på et pressemøde i morgen.

I Siumut kan partisekretær Mikael Petersen fortælle, at partiet holder bestyrelsesmøde klokken 19.00 i aften. Herefter er de er klar til at melde deres kandidater ud til offentligheden gennem en pressemeddelelse, der bliver sendt ud efter mødet.

Formand for Atassut og medlem af Naalakkersuisut Knud Kristiansen fortæller til KNR, at Atassut holder pressemøde i morgen - eller senest i overmorgen - hvor de er klar til at præsentere deres to kandidater til folketingsvalget. Hvem det er, vil de derfor ikke løfte sløret for endnu.

Læs også Vi skal til stemmeurnerne den 18. juni

Hos Demokraterne har partiets hovedbestyrelse ikke har haft tid til at mødes endnu, fortæller Michael Rosing, der er medlem af Inatsisartut for Demokraterne. Men de regner med at mødes først i næste uge og herefter melde deres kandidater ud.

Hans Enoksen fra Partii Naleraq fortæller, at partiet ikke er klar til at melde noget ud endnu. De har rigtigt travlt med arbejdet i Inatsisartut og bliver derfor ikke klar til at melde noget ud i dag, og de kan heller ikke sige, hvornår de kan melde noget ud om, hvilke kandidater de stiller op til folketingsvalget, fortæller han.

Rigsombudsmanden har i dag udsendt et brev, hvori der står, at fristen for indlevering af kandidatanmeldelser er søndag den 7. juni klokken 12.00.