IA: Parlamentsbygning skal ikke behandles samme dag

IA melder sig nu i koret med Demokraterne, der ikke ønsker at forslaget om en ny Inatsisartutbygning bliver første- og andenbehandlet samme dag. Og det er selvom IAs Agatha Fontain meldte noget andet ud i går.
Forslaget om en ny inatsisartutbygning som skal både første- og andenbehandles den 21. oktober. Foto © : Camilla Dam/KNR
11. oktober 2016 15:19

Inuit Ataqatigiit accepterer ikke, at første- og andenbehandlingen af forslaget om en ny Inatsisartutbygning sker samme dag. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

I går var meldingen ellers fra partiets ene medlem af inatsisartutformandskabet, Agathe Fontain, at forslaget tidligere har været behandlet og derfor kan man godt lave både første og andenbehandling samme dag.

- Der er ikke nye informationer og forslaget har tidligere været behandlet, så det er de samme ting, men Inatsisartut kan ændre det, hvis de vil, siger næstformand for Inatsisartut, Agathe Fontain fra Inuit Ataqatigiit.

Læs også Ny parlamentsbygning skal behandles på en dag

Men nu kalder IA det altså respektløst over for Inatsisartuts mulighed for grundig behandling at ville første- og andenbehandle på samme dag.

Også Demokraterne har kritiseret de to behandlinger på samme dag. I går kaldte Demokraternes Michael Rosing processen for udemokratisk.

Fredag i sidste uge bad Demokraterne formandskabet om at om finde en ny dag til en af behandlingerne og nu har også IA rette henvendelse til formandskabet.

Tilsammen har IA og Demokraterne 3 ud af fem pladser i Inatsisartutformandskabet.