Foto: Inatsisartut

Ny parlamentsbygning skal behandles på en dag

Forslaget om en ny inatsisartutbygning skal første- og andenbehandles på samme dag. Det er udemokratisk, siger Demokraterne. Men det afviser formandskabet for Inatsisartut.

Det er helt fint at første- og andenbehandle forslaget om en ny inatsisartutbygning på samme dag.

Sådan siger formandskabet for Inatsisartut efter det er blevet kritiseret af Demokraterne, der mener, at der så ikke vil være tid til at undersøge forslaget til bunds.

Forslaget om en ny inatsisartutbygning blev vedtaget med et flertal i 2013, men det var før sidste valg og derfor skal det nye Inatsisartut tage stilling til det igen.

- Der er ikke nye informationer og forslaget har tidligere været behandlet, så det er de samme ting, men Inatsisartut kan ændre det, hvis de vil, siger næstformand for Inatsisartut, Agathe Fontain fra Inuit Ataqatigiit.

Men Demokraterne har i en skriftlig meddelelse bedt formandskabet om at flytte den ene behandling til en anden dag. Ifølge partiet så er en ny parlamentsbygning, som koster mange penge og som er en udgift i mange år, for vigtigt til at lave begge behanlinger samme dag, siger Michael Rosing fra Demokraterne.

- Vi mener helt enkelt, at den måde at gøre det på er lukket og udemokratisk. Så af hensyn til at få en åben, ærlig og transparent debat, så vil vi meget gerne have at forslaget bliver behandlet på to forskellige dage, siger han.

Men den udlægning er formanden for Inatsisartut ikke enig i.

- Formandskabet er demokratisk og det er formandskabet, der beslutter hvordan forslagene skal behandles i Inatsisartut. Og det har vi kompetencen til, så jeg synes ikke, at det er udemokratisk, siger formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen.

Første- og andenbehandlingen af forslaget er sat til den 21. oktober.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt