ILULISSAT Parkering på havneområdet går ikke

Havnemyndigheden i Ilulissat gør borgerne opmærksom på, at det er forbudt at parkere på hele havneområdet af sikkerhedsmæssige årsager.
Foto © : Grafik fra Avannaata Kommunia
Skrevet af Kathrine Kruse
24. august 2018 13:16

Af sikkerhedsmæssige årsager gør Royal Arctic Line, der varetagelser myndigheden over havneområdet i Ilulissat, borgerne opmærksomme på, at der er parkeringsforbud i hele havneområdet.

- Ilulissat er en stor fisker- og turistby. Der kan opstå brand på fartøjerne. Eller også kan køretøjer, der er parkeret i havneområdet, blokere beredskabet, når disse ankommer med tilskadekommende, der er forulykket til havs. Det er det, som vi gør opmærksom på her og er årsagen til vores påmindelse om, at det er forbudt at parkere i hele havneområdet, siger Jens Jørgen Nielsen, der er havnechef i Ilulissat.

Kommunen har derfor fra mandag i denne uge opsæt afmærkninger med tape, der hvor bilerne indtil videre er blevet parkeret, når bilejerne tog ud for at sejle.

Bilisterne bliver nu i stedet af Avannaata Kommunia opfordret til at parkere deres biler lidt længere oppe fra havneområdet, enten ved kommunens parkeringsplads i weekenderne eller efter klokken 16.00 i hverdagene og ved parkeringspladserne foran eller bagved Sparbutikken overfor kommunekontoret.

Kommunen oplyser dog, at af- og pålæsning ved havneområdet er tilladt.

Der er i følge Grønlands Statistik registreret 371 personbiler i Ilulissat i 2018.