Parat til forhandlinger om betaling for vakantboliger

Tonen mellem de faglige organisationer og Selvstyrets forhandlingsafdeling i spørgsmålet om indførelse af brugerbetaling for vakantboliger spidser til. Talsmanden for de faglige organisationer, lærerforeningen IMAK's formand, Sivso Dorph siger i dag, at Selvstyret nu må beslutte sig for, om man vil forhandle om spørgsmålet eller lovgive sig ud af det. - Og vi er parate til at forhandle, siger Sivso Dorph i dag.
18. oktober 2009 17:22

Det sker, efter at Sivso Dorph og de øvrige organisationsformænd meddelte, at de havde mistet tilliden til forhandlingsafdelingen.

De kritiserede, at selvstyrets forhandlingschef Palle Frederiksen havde oplyst, at Selvstyrets forhandlingsudspil til en brugerbetaling lød på 580 kroner pr. kvadratmeter, svarende til det som korttidsansatte vikarer betaler i dag.

Men forhandlingschefen afviste kritikken og sagde, at mødet ikke var som en forhandlingsrunde, men en høringsrunde. Og høringsrunder er noget der normalt foretages forud for lovgivning.

I dag siger Sivso Dorph, at han håber, at Selvstyret af hensyn til troværdigheden i forholdet til de faglige organisationer vælger at forhandle.

- Det har vi jo rent faktisk indgået aftaler om, siger han. Og i forhold til den eksisterende boliglovgivning står der jo, at en eventuel fastsættelse af betaling for vakantboliger skal ske ved forhandling.

Men Sivso Dorph erkender, at Selvstyret kan løse problemet gennem lovgivning.

- Men det håber jeg ikke sker. Det vil ikke gavne forholdet mellem de faglige organisationer og Selvstyret, tilføjer han.