Minik Høegh-Dam fik flere personlige stemmer end Palle Jerimiassen – og det normale i Siumut er, at den, der får flest personlige stemmer, kan sætte sig i borgmesterkontoret. ArkivfotoFoto: KNR

Palle Jerimiassen holder fast: Vil fortsætte som borgmester i Avannaata

Avannaata Kommunias nuværende borgmester har ikke tænkt sig at forlade borgmesterkontoret lige nu.

Et lokalpolitisk drama er i fuld gang i Avannaata Kommunia.

Her kæmper to Siumut-stemmeslugere om borgmesterkontoret - og de to er kommunens nuværende borgmester Palle Jerimiassen og udfordreren Minik Høegh-Dam.

Minik Høegh-Dam fik flere personlige stemmer end Palle Jerimiassen – og det normale i Siumut er, at den, der får flest personlige stemmer, kan sætte sig i borgmesterkontoret. 

Men Palle Jerimiassen giver ikke op så let. 

- Jeg forstår det på den måde, at vælgerne har været tilfredse med mig som borgmester, fordi at jeg har fået dobbelt så mange stemmer som sidst. Derfor har jeg skrevet til Siumut-gruppen og sagt, at jeg vil fortsætte med at være borgmester, siger han til KNR.

Dobbelt så mange stemmer som ved sidste valg

Palle Jerimiassen fik 338 stemmer på valgdagen i tirsdags. Ved det forrige kommunalvalg satte 159 vælgere et kryds ud for hans navn på stemmesedlen.

- Når jeg ser på mine personlige stemmer, så er de blevet fordoblet siden sidste valg. Så jeg vil gerne nævne, at vælgernes tiltro til vores arbejde er tydeligt, siger han.

LÆS OGSÅ Minik Høegh-Dam: Jeg bliver ny borgmester i Avannaata Kommunia

Siumut plejer at pege på den kandidat som borgmester, der får flest stemmer. Hvordan har du det med, at du ikke bliver borgmester?

- Der er ikke blevet holdt et møde om det endnu. Kommunalbestyrelsen har heller ikke holdt møde endnu. Det bliver kommunalbestyrelsen, der skal vælge, hvem de vil samles om. Jeg er i hvert fald klar til at fortsætte. 

Hvornår vil I så holde møde?

- Det er endnu ikke blevet aftalt, hvornår kommunalbestyrelsen vil mødes. Det bliver måske i slutningen af måneden. Til den tid vil kommunalbestyrelsen beslutte, hvem der skal være borgmester, og den beslutning vil jeg respektere, siger Palle Jerimiassen.

Var med til møde og smuttede igen

Minik Høegh-Dam fik 406 personlige stemmer på valgdagen i tirsdags.

Han siger til KNR, at Siumutgruppen ønsker ham som borgmester i stedet for Palle Jerimiassen. 

Palle Jerimiassen lyder ikke til at vide noget om det. Har i talt med ham om det?

- Vi har prøvet at snakke med ham om det. Men et flertal i Siumut har besluttet at det skal være sådan, siger Minik Høegh-Dam til KNR.

Var Palle Jerimiassen med til mødet?

- Han var med og så smuttede han igen. 

Palle Jerimiassen har været borgmester i Avannaata Kommunia siden 2017.

Kommentarer