Palle: - Fremmedfjendsk tone uacceptabelt

Siumut skal ikke lade sig rive med, når tonen i debatten bliver fremmedfjendsk. Den opfordring kommer fra Siumuts gruppeformand i Qaasuitsup Kommunia, Palle Jerimiassen.
Skrevet af Ivik Kristiansen
06. december 2013 12:12

Palle Jerimiassen vil ikke længere stiltiende lytte til det, som han føler er en øget fremmedfjendsk tone, der er blusset op i  samfundsdebatten.

- Jeg vil ikke acceptere den meget yderliggående nationalistiske tone, der bliver brugt fra den grønlandsktalende del, og jeg vil ikke acceptere, og tager afstand fra, den meget bedrevidende og nedladende tone, der bliver brugt fra den danske del. Det er den vi skal væk fra, også have respekt for vores meninger, men ikke have nogle yderliggående, i gåseøjne, farlige debatform. Den gavner ikke det samfund, vi lever i, siger Palle Jerimiassen.

I går sendte kommunalbestyrelsesmedlemmet i Qaasuitsup Kommunea en pressemeddelelse, der udtrykker bekymring for, at hans parti, Siumut, er med til at blæse en fremmedfjendsk tone ind over samfundet.

Siumut skal nemlig være et samlingspunkt, skrev han.

I dag forklarer han, at han på det seneste har overværet  debatter, der er blevet lige lovlig stærke, og kommer lidt for tæt på det fremmedfjendske.

- Som jeg skrev i går, så er det noget, jeg har tænkt på meget længe. Og det, der er gjort, det er, at der på det sidste har været meget hård debat om KNI, og vi har i Nordgrønland også haft en meget hård debat om Ilimanaq-projektet , hvor vi har brugt en meget hård tone overfor hindanden, og nogle gange en meget fremmedfjendsk tone, lyder det fra Palle Jerimiassen, der dog fremhæver, at det er blot er to eksempler, der springer ham i øjnene, ud af flere sprængfarlige debatter, der har huseret på det seneste.

Den fremmedfjendsk tone er dog ikke kun forbeholdt samfundets øvre lag, og det er i højt grad også landets indbyggere, der har taget den fremmedfjendske tone til sig, mener Palle Jerimiassen.

- Vi oplever det til hverdag. Når du åbner debatsiderne eller hører den tone, der bliver brugt i forskellige debatter, og åbner Facebook, siger Palle Jerimiassen, der håber på en ordentlig tone i debatten.