Palle erkender dårlig koordinering

I går middags fortalte vi, at finansudvalget var stærkt utilfreds med det de kalder "en helt utilstedelig mangel på koordinering mellem naalakkersuisutområderne". Og nu svarer Palle Christiansen så på kritikken.
Skrevet af Rune Langhoff
09. november 2010 13:06

Finansudvalget havde modtaget to sæt tal. Nogle fra Departementet fra finanser. Og nogle fra Departementet fra Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke.

Og tallene var i modstrid med hinanden. Finansudvalget havde altså modtaget i hvert fald én besvarelse, der var det, som udvalget beskriver som "åbenbart fejlagtig".

Men det vil naalakkersuisoq for finanser Palle Christiansen ikke undskylde.

- Hvis ikke jeg fortæller, at der er nogen, der har en anden mening, end den, der er meldt ud, så vil jeg kunne blive beskyldt for at tilbageholde oplysninger. Og det mener jeg, er meget værre end at fremlægge oplysninger, som nogen er uenige om.

Han forklarer, at forvirringen om tallene samtidig skyldes tidspres.

- Fordi finansudvalget krævede svarene, så fik de bare det hele, fordi vi var under tidspres. Og så indkaldte vi til et samråd for at forklare de uklarheder, der var departementerne imellem.

Naalakkersuisoq for Finanser vil dog gerne erkende, at koordineringen ikke var helt i top.

- På det område har koordineringen nok ikke været den allerbedste. Det vi selvfølgelig skal gøre fremadrettet, det er, at når vi ser der er uenighed mellem to departementer, så skal uenigheden korrigeres inden svarene sendes til finansudvalget, så der ligger et klart svar.

Samtidig har han forståelse for kritikken fra Finansudvalget og lover, at det bliver bedre næste år.

- Finansudvalget skal selvfølgelig løfte pegefingeren, når det er nødvendigt. De må sige: "Nu strammer I ballerne og sørger for det er i orden næste gang". Det er klart, at vi tager deres henstilling til efterretning. Det skal være bedre til næste år, lover Palle Christiansen.