Palle er ikke afvisende overfor niveaudeling

Medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Palle Christiansen, er grundlæggende enig i tanken om en niveaudeling af de såkaldt "stærke" og "svage" folkeskolelever, som elevrådsformændene i Kommuneqarfik Sermersooq foreslog forleden.
Skrevet af Mads Lynge
01. april 2011 12:40

- Jeg synes det er spændende, at elevrådsformændene selv kommer med inputs til hvad der kan gøre undervisningen bedre for samtlige elever i folkeskolen. Og hvis det er niveauopdeling, der skal til for at så mange elever som muligt får en undervisning, der er tilpasset deres evner og behov, så er jeg sådan set med på idéen, siger Naalakkersuisoq for Uddannelse Palle Christiansen.

Formanden for Lærernes Fagforening i Grønland, Sivso Dorph, henholder sig dog til folkeskoleforordningen, der skal sikre, at der ikke er nogen niveaudeling:

- Hensigten med den eksisterende folkeskoleforordning er sådan, at de stærke skal være med til at løfte de "svage" elever. Det er jo grundtankegangen i forbindelse med holddannelsesprincipperne i den nye folkeskoleforordning, der blev stiftet i 2002, siger Sivso Dorph, han fortsætter:
- Det er så den tankegang, der ligger bag. Vi som ansatte skal jo følge den, der er udstukket af landets lovgivende forsamling, siger han.

Et er hvad lovgivningen siger, men hvad mener Sivso Dorph selv om forslaget? Han svarer:

- Jeg vil ikke tage personlig stilling til det. Fordi når der kommer et eventuelt lovforslag omkring forholdene, så skal vi nok give vores mening til kende, siger Sivso Dorph.

<i>Burde man ikke lytte til elevrådsformændenes ønsker?</i>

- Jeg synes, at man skal lytte til alle forslag, der kommer, og så se på om det er en mulighed, der kan udnyttes. Fordi bag et forslag er der jo altid den anden side, hvor man skal hvad forslaget kommer til at medføre, siger formand for Lærernes Fagforening Grønland, IMAK, Sivso Dorph.