Palle Christiansen kritiseres af journalister

Medlem af Naalakkersuisut, landsstyremedlem Palle Christiansen kritiseres i dag af Grønlands Presseforening for kun at have inviteret bestemte journalister til et pressemøde om finanslovsforslaget for 2010.
11. august 2009 13:40

Presseforeningen kalder det en begrænsning af ytringsfriheden, hvis politikere udvælger bestemte journalister til pressemøder.

- Alt efter hvem de bedst kan lide, som presseforeningens formand, Mariia Simonsen siger til AG i dag.

Palle Christiansen ser imidlertid ikke noget problem i fremgangsmåden.

- Når jeg skal fremlægge noget så vigtigt som en finanslov, er det vigtigt, at dem der modtager budskabet har forstand på finanser. Derfor inviterede jeg journalister, som jeg ved, tidligere har arbejdet med erhvervs- og finansstof, siger Palle Christiansen til AG. Og tilføjer, at han muligvis vil bruge samme fremgangsmåde igen.

- Men det skal han lade være med, for vi kan ikke deltage på de vilkår. Så kan han holde pressemøde for sig selv og sine venner, lyder udmeldingen fra Mariia Simonsen.

Og herfra skal det bare lige understreges, at Radioavisen har klare instrukser, om hvem der deltager i hvilke pressemøder. Her er det nemlig redaktionsledelsen, der vælger blandt de vagthavende journalister.