Palle Christiansen kom ikke ind i Folketinget

Tidligere naalakkersuisoq Palle Christiansen manglede 500 stemmer får at få et af de 12 mandater, som hans parti Liberal Alliance opnåede.

Tidligere naalakkersuisoq og medlem af Demokraterne, Palle Christiansen stillede op til folketinget for det danske borgerlige parti, Liberal Alliance, men opnåede ikke valg til Folketinget.

I alt fik Palle Christiansen 211 stemmer, og det var langt fra nok.

Det ville nemlig have krævet mere end 500 stemmer mere til Palle Christiansen, hvis han skulle have udgjort et af de 12 mandater, som Liberal Alliance opnåede.

- Der var mange stemmer til forskel, hvis jeg skulle blive valgt ind fra Nordsjælland. Det var ikke nok, siger Palle Christiansen.

Anderledes valgkamp end i Grønland
Han fortæller at det var en helt anderledes valgkamp end de grønlandske valgkampe, han deltog i gennem perioden 2002-2013.

- Det var godt at opleve, og jeg er vild med valgkamp. Det var helt anderledes, end det jeg har været vant til i Grønland. Derhjemme kørte jeg valgkamp på fuldtid, men her skulle jeg arbejde i min praksis som tandlæge i 35 timer om ugen og føre valgkamp i fritiden, fortæller Palle Christiansen fra Danmark.

Han opstillede i Allerød Kommune, hvor han også bor med sin kone og tre børn.

Forventet resultat
Tilbage i starten af 00'erne var Palle Christiansen med til at opstarte Demokraterne som nyt parti og han blev valgt ind i Inatsisartut fra 2002-2013.

Fire år heraf var som naalakkersuisoq for først Finans og Skat og senere Uddannelse, Forskning og Nordisk Samarbejde under Kleist-regeringen.

Dansk-grønlandske Palle Christiansen flyttede sidste år til Danmark efter 12 års ophold i Grønland.

Han har fulgt med i den grønlandske valgkamp, og mener, at resultatet er som forventet.

- Resultatet er ingen overraskelse, den ene har jeg stor respekt for og tror på vil gøre det rigtigt godt. Den anden har jeg slet ikke respekt for, og jeg syntes, at de vil være dybt pinligt for Grønland, for igen sætter man fokus på det dårlige, det kan man ikke undgå, siger Palle Christiansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt