Palle: Borgerne bliver ikke ramt af ansættelsesstop

Ansættelsesstoppet i Selvstyret kan blive meget omfattende. Men Naalakkersuisut lover, at servicen over for borgerne bliver ikke ringere end i dag.
Skrevet af Jens Thorin
04. juni 2010 10:47

Ansættelsesstoppet gælder Selvstyret og underliggende enheder såsom KNR samt nettostyrede virksomheder såsom Nukissiorfiit,

- Ansættelsesstoppet er et meget nødvendigt skridt. Vi har en bevilling til udgifter i forbindelse med vakantboliger, vi skal overholde. Også er vi begrænset af, at der kun er en begrænset mængde af boliger til rådighed, siger Palle Christiansen.

I dag må nyansatte medarbejdere i Selvstyret i nogle tilfælde bo op til 3 personer i samme vakantbolig.

Det er dog ikke alle steder i Selvstyret, man siger stop. Et udvalg i Selvstyret vil se på, om man kan vente med at besætte de enkelte stillinger, eller om det er en vigtig funktion i samfundet.

- Hvis en afdeling på et sygehus mangler en bestemt type læge, og hvis der er en bolig tilknyttet, så er det klart, at den stilling vil blive besat, og den pågældende læge vil blive anvist en bolig, siger medlemmet af Naalakkersuisut.

Men ansættelsesstoppet må nødvendigvis betyde, at de, der allerede er ansat i Selvstyret, kommer til at løbe hurtigere?

- Ja, men det er prisen for selvstyre. Vi har sagt, at vi vil tage et større ansvar under de økonomiske rammer, som Selvstyreloven foreskriver, svarer Palle Christiansen, der dog lover, at det midlertidige og delvise stop for ansættelser i Selvstyret ikke rammer servicen over for borgerne.

- Servicen bliver ikke ringere, end hvad den er nu, da vi ikke fyrer folk. Vi har lavet et stop for tilgang af nye ansatte med ret til bolig. Har man nogen stillinger opslået, som ikke er vitale for driften af vores Selvstyre, må man vente, indtil vi har skaffet flere boliger.

Naalakkersuisut vil evaluere ansættelsesstoppet senest ved udgangen af 3. kvartal 2010.