Padlede ni dage rundt om Disko

Dejlig, havblik, solskin. Felix Olrik og Ejner Grønvold, begge fra Qeqertarsuaq, kan kalde sig for søfarere der sejlede rundt om øen Disko. De er lykkelige for at komme hele tilbage efter 400 kilometers kajaktur i plastikkajak.
Skrevet af Najaaraq Egede
05. juli 2011 14:29

De kom retur til Qeqertarsuaq lige før middag i dag. De to kammerater tog afsted søndag den 26. juni om eftermiddagen for at sejle Disko rundt for første gang i deres liv, i plastikkajakker.

- At sejle over 400 kilometer er en stærk oplevelse. Vi kan sige, at vi virkelig fik brugt sommerferien godt, siger Felix Olrik.

Felix Olrik bor til dagligt i Aasiaat, hvor han arbejder. Hans kammerat og landsmand på turen, Ejner Grønvold, bor og studerer i Nuuk.

- Det er dejligt, at komme hjem til Qeqertarsuaq igen efter mere end otte dage. Og der var så mange, der bød os velkommen hjem nede på havnen. Vejret var dejligt, der var havblik og masser af solskin, siger en glad Felix Olrik.

Rejsekammeraterne besluttede sig for at sejle rundt om den naturskønne Disko allerede sidste år. Og de er aldeles ikke skuffede.

- Vi der bor på øen, ser jo ikke så meget til den vestlige og nordlige del af øen. Men hvor var det fantastisk at se masser af dyrelive, fuglearter, hvalarter og landdyr. Ikke mindst at se de helt unikke bjerglandskaber, det var stort. Heldigvis var vi ikke i fare på noget tidspunkt. Så det var dejligt at komme hjem igen, slutter Felix Olrik.

Kammeraterne vil nu bruge resten af sommerferien på at være sammen med familien. De er dog helt sikre på, at tage på flere opdagelsesture i fremtiden. Hvortil, med hvad og hvornår vil de dog ikke afsløre på nuværende tidspunkt.