Paamiut samler ind til fem brandofre

Ifølge pastoren mangler lejlighedernes beboere både varmt tøj og sengetøj.
Branden brød ud i en boligblok i to etager med fire lejligheder i alt. Ilden raserede en fireværelses-lejlighed - og berørte en lejlighed i stueetagen og på 1. sal. Foto © : KNR
23. september 2020 11:22

Tre personer omkom, og flere blev indlagt med forbrændinger og skader, da der udbrød brand i en boligblok i Paamiut 1. september. 

Branden brød ud i en boligblok i to etager med fire lejligheder i alt. Ilden raserede en fireværelses-lejlighed - og berørte en lejlighed i stueetagen og på 1. sal.

Mindst 20 personer var i blokken, da branden startede. Flere blev indlagt på sygehuset med forbrændinger og skader fra spring ud fra lejlighederne.

Bygningen er så brandskadet, at fem personer, der bor der, ikke kan være i deres lejligheder. De er blevet genhuset andre steder, men de har mistet deres ejendele i branden. 

LÆS OGSÅ Overlevende til brandulykke i Paamiut: Jeg var nødt til at springe for livet

Ifølge Louis Sigurdsen, der er pastor ved præstegælden i Paamiut, er fire af de fem førtidspensionister. Den femte er pensionist. 

- Det kan være svært at have råd, når man er pensionist. Derfor har vi startet en indsamling for dem, der ikke kan være i deres udbrændte hjem, siger han til KNR. 

De mangler de mest basale ting til at kunne klare hverdagen: Varmt tøj, sengetøj og andet.

I samarbejde med GrønlandsBanken er der nu oprettet en konto, hvor donationer kan overføres til - det er kontonummer: 6471-5849877.

LÆS OGSÅ Tre personer omkommet: Brand i Paamiut

Alle midler, store som små, er nødvendige og vil blive taget godt imod, skriver pastor Sigurdsen.

Det indsamlede beløb vil gå ubeskåret til dem, som er blevet ramt af brandulykken. 

Årsagen til branden er sandsynligvis rygning eller tændte stearinlys. 

De tre omkomne er en kvinde på 61 år og to mænd på 54 og 62 år.