Onkel lejer båd og henter treårig med brud

Da en treårig dreng brækkede sin arm i Paamiut og måtte vente næsten en uge på at blive fløjet til Nuuk, trådte Steffen Poulsen Andersen hjælpende til. Han kunne ikke lade stå til, mens drengen var i så store smerter, at han ikke kunne sove.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Mads Pedersen
07. juni 2016 16:26

Steffen Poulsen Andersen fulgt med i drengens situation siden lørdag. Og da han ikke kunne holde ud, at den treårige vente i flere dage på at blive tilset af en læge, valgte han at leje en båd i Nuuk og hente familien, så drengen kunne få hjælp hurtigst muligt. 
- Jeg kunne ikke holde ud at vide, at drengen skal vente yderlig fire dage for at blive føjet til Nuuk, så besluttede jeg mig for at handle, fortæller Steffen Poulsen Andersen til KNR.

Mandag aften sejlede han til Paamiut sammen med sin fætter.

Læs også En mors hjerteskærende appel

Lidt over klokken to om natten sejlede de tilbage til Nuuk med drengen og familien om bord. Det tog seks timer at sejle til Nuuk.

- Drengen havde ikke sovet siden lørdags og havde heldigvis fået noget smertestillende, før vi sejlede, så han fik sovet lidt under sejlturen. Men han vågnede flere gange på grund af smerter.
- Det vigtigste er, at han får hjælp, siger Steffen Poulsen Andersen. 

Uacceptabelt

- Det var meget synd for drengen, der tydligvis havde smerter. Det er utroligt, hvordan forholdene er i vores land. Sundhedsvæsenet kan gøre det bedre. Ingen bør opleve det samme som drengen har oplevet, siger Steffen Poulsen Andersen.

Ifølge cheflæge Anne Marie Ulrik er det dog helt efter bogen, hvis den treårige først blev fløjet til Nuuk fredag.

- Det er naturligvis beklageligt, at familien ikke har følt sig optimalt behandlet. Den udførte behandling af patienten – gipsskinne på arm og smertebehandling – er dog korrekt. Proceduren er fulgt, skriver hun i en mail til KNR.