Pænt rykind på Bryghuset

Bryggeriernes dag blev i dag fejret på Godthåb Bryghus. Indehaveren Jørgen Pedersen og brygmester Jörg-Erich Sennhenn havde forberedt en spændende rundvisning for de interesserede. Der var dagen igennem et pænt besøg på bryggeriet, og brygmesteren forklarede på tysk og engelsk, hvordan et moderne restaurantbryggeri fungerer anno 2012.
Skrevet af Peter Troelsen
30. juni 2012 15:11

Jørgen Pedersen havde ikke de allerhøjeste forhåbninger til Bryggeriernes dag, men hans forventninger til det samlede publikum var oversteget allerede ved totiden. Blandt de mange interesserede var et hold danske rejsemontører, der fik byttet et værsthusbesøg ud med en rundvisning.

-Vi rejser jo en del, og har før været på rundvisning på forskellige bryggerier. Det her er jo en stor oplevelse, dels at se hvordan det gode øl bliver til, men i høj grad også at smage på varen, fortæller en af montørerne, og en anden fortsætter: Vi har fået lidt at vide om det vand, man bruger til produktionen, og det imponerer mig, at det bare en vand fra området, der slet ikke er behandlet. I hvert fald smager øllet glimrende, og vi har da fået smagt på lidt forskelligt.

Brygmesteren var storfornøjet over gæsternes spørgelyst, og helt klart i sit es, når han fortalte om sit job og sin passion for ølbrygning.

-Det er jo både det jeg tjener mine penge ved og min hobby. Vi har her på bryggeriet et velfungerende anlæg, der er helt på højde med de mest moderne bryggerier verden over. Vi klarer det hele selv. Malt og humle får vi flere gange om året fra Tyskland, og så eksperimenterer vi lidt med nye smagsvarianter ind imellem. Lige nu er vi ved at lave en øl med et lille touch af timian, og den har fået god kritik blandt dagens gæster, smiler en glad Jörg-Erich Sennhenn, inden et nyt hold gæster bliver taget med på en rundvisning.