Pænt overskud hos KNI A/S

Selvstyrets handelskoncern KNI A/S har netop offentliggjort sit seneste årsregnskab, der viser et overskud på 62,1 millioner kroner før skat mod 67,7 millioner kroner i forrige regnskabsår. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Skrevet af Mads Ullerup
12. august 2012 15:19

Årsresultatet betegnes som tilfredsstillende. Specielt taget i betragtning, at virksomheden med det faldende befolkningstal i bygderne har et vigende kundegrundlag og er i gang med at tilpasse virksomhedens butiks- og lagerstruktur.

Det anføres i pressemeddelelsen, at KNI's regnskab er negativt påvirket af problemer med lageropgørelsen.

Derfor gennemfører selskabet sammen med en ekstern konsulent et analysearbejde af forretningsgangen, dels med håndteringen af underleverandører samt selve lagersystemet.

I et forsøg på at styrke den proces har Naalakkersuisut udpeget et nyt bestyrelsesmedlem i KNI. Ind træder Marianne Wiinholt, der til daglig arbejder som vicedirektør i økonomiafdelingen hos det danske energiselskab Dong Energy A/S.

Marianne Wiinholt har en baggrund som statsautoriseret revisor - og vil derfor kunne tilføre bestyrelsen viden og kompetence indenfor økonomistyring og oliebranchen, hedder det i  pressemeddelelsen

Formand for KNI's bestyrelse er fortsat Michael Skourup.