Pædofilidømt skal blive bag tremmer

En 59-årig mand blev i dag nægtet prøveløsladelse i Grønlands Landsret i en af de største sager om seksuelt misbrug herhjemme nogensinde. Den pædofili-dømte har i seks år været anbragt i anstalt, efter to domme for i alt at have misbrugt 37 børn seksuelt.
Foto © : KNR
14. december 2011 15:07

Dommeren begrundede i dag sin afvisning af en prøveløsladelse med, at den 59-årige i hvert fald ifølge anklagemyndigheden har nægtet at indgå i behandling samt med risikoen for, at han vil begå nye lignende overgreb.

Det omfattende misbrug fandt sted i Aasiaat og Narsaq. I første omgang blev manden dømt for seksuelle overgreb på alt 27 drenge i Aasiaat, og senest blev han i 2005 fundet skyldig i at have misbrugt ti drenge i Narsaq.

Manden er anbragt på ubestemt tid efter paragraffer om sædelighedsforbrydelse og anden kønslig omgang med børn. Ubestemt anstaltanbringelse kan ifølge kriminalloven i Grønland ske, hvis gerningsmanden findes skyldig i en alvorlig seksualforbrydelse.

Ifølge anklagemyndigheden har den 59-årige konsekvent afvist at modtage medicin, der vil dæmpe hans kønslige drift. Fra både forsvareren samt manden selv lød det dog, at han skam har været villig til at indgå i en sådan behandling, men det overbeviste ikke dommeren.

Anklageren læste i retten i dag højt fra en psykiatrisk vurdering af manden, og her fremgik det blandt andet, at den 59-årige ikke har en erkendelse af at have handlet forkert. Manden var i retten til stede igennem en videoforbindelse fra Sisimiut, hvor han i dag sidder i anstalten, og herfra udtrykte han da heller ingen anger over for sine mange ofre.

Den 59-årige pædofilidømte vil næste gang få taget stilling til en eventuel prøveløsladelse om to år.