Pædagogerne frygter fremtiden

De såkaldte "nomade-pædagoger" som Kommuneqarfik Sermersooq planlægger at indføre med de nye daginstitutionsændringer i kommunen, møder ikke velvilje hos dem det handler om: Pædagogerne frygter for konsekvenser ved ordningen.
Skrevet af Naimah Hussain
15. februar 2011 15:09

Med Kommuneqarfik Sermersooqs bebudede ændringer i kommunens børnehaver og vuggestuer, vil personalegrupper blive flyttet rundt mellem forskellige institutioner.

Det betyder, at en personalegrupper hører til en områdeleder, der har ansvaret for omtrent 5 institutioner. Og afhængig af, hvor der er mest brug for det, vil pædagogerne så skulle arbejde skiftevis i institutionerne.

Men det at flytte rundt på den måde vil stresse og forvirre pædagogerne, mener pædagogernes fagforening PIP.

-Hvis en pædagog skal flytte rundt fra institution til institution, vil hun miste overblikket og hvor bliver hendes faglige udvikling så af? Lyder altså kritikken fra PIP's næstformand, Rita Joelsen.

Hun mener, at det kan danne grundlag for dårligt samarbejde og ringe kommunikation mellem forældre og institution. Noget der ellers er helt essentielt for at bevare en høj kvalitet i daginstitutionerne.

-Det går ud over alle parter. Både personalet, børnene og dermed selvfølgelig også forældrene. Det kan føre til dårligere samarbejde og dermed også dårligere kommunikation mellem parterne, fortsætter hun.

Sigtet med ordningen er, at bruge ressourcerne dér, hvor der er mest brug for dem, lyder forklaringen fra Kommuneqarfik Sermersooq, som mener, at effektiviseringen vil være en fordel for alle parter. Ligesom kommunen håber på at kunne tilbyde pladsgaranti for kommunens småbørnsforældre inden året er omme.

Men foreløbig falder planen altså ikke i god jord hos pædagogerne.