Pårørende øjner endelige svar om indonesisk Boeing-ulykke

For knap et år siden mistede 189 personer livet, da et Boeing 737 MAX 8-fly forulykkede kort efter afgang fra Indonesien.
Ulykken i Indonesien skete den 29. oktober 2018 med et Boeing MAX 737 8-fly fra det indonesiske luftfartsselskab Lion Air. Foto © : Lindsey Wasson/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
21. oktober 2019 09:43

Onsdag kan de mange ofres pårørende se frem til måske at få nye svar om, hvad der egentlig skete i forbindelse med styrtet. I hvert fald får de her lov til at læse den endelige rapport om ulykken.

Det oplyser Anggo Anurogo, der er pressechef ved Indonesiens transportsikkerhedsudvalg, mandag.

Det fremgår ikke, hvornår rapporten bliver tilgængelig for offentligheden.

Ulykken i Indonesien skete den 29. oktober 2018 med et Boeing MAX 737 8-fly fra det indonesiske luftfartsselskab Lion Air.

LÆS OGSÅ Boeings ulykkesfly får flyveforbud i hele Europa

Den samme flytype fra Boeing var involveret i en anden omfattende ulykke under et halvt år senere. Her mistede 157 personer livet, da et fly fra Ethiopian Airlines styrtede i Etiopien den 10. marts.

For få dage siden kom det frem, at en pilot ansat hos flyproducenten Boeing kan have opdaget problemer med flytypen 737 MAX allerede i 2016.

Det antyder beskeder sendt mellem piloten og en anden Boeing-ansat.

Ifølge dokumenterne, der er kommet frem, skal piloten have sagt, at softwaresystemet "løb løbsk", da han afprøvede det nye system i en flysimulator.