På cykel over indlandsisen

Hvis nogen skulle se en cyklist på vej over indlandsisen i april/maj, så ser de ikke nødvendigvis syner!
Skrevet af Karsten Sommer
28. februar 2012 07:50

Spanieren Juan Menendez Granados er kendt af alle spaniere, for sin hang til mærkelige cykelture, der igennem årene har bragt ham til Nordkap - Nordcanada - over de russiske Uralbjerge, de sydamerikanske Andesbjerge og Amazon junglen.

Og nu er det altså den grønlandske indlandsis, der skal lægge underlag for Granados´ mointainbike, når han efter planen cykler afsted den 20.april fra Kangerlussuaq, med retning mod bygden Isortoq på Østkysten.

Det fortæller ekstremsport-hjemmesiden EXPLORERWEB, der oplyser at den spanske vovehals satser på at cykle 30 kilometer om dagen.

- Jeg regner nu nok med at jeg også må bruge mine ski en smule, med cyklen på ryggen, for at tilbagelægge ruten på maximum 21 dage, siger Juan Menendez Granados til EXPLORERWEB.

Og helt alene bliver han ikke på turen. Det tillader de grønlandske myndigheder ikke, så han får følgeskab af et lille TV-hold, der så kan dokumentere hans skøre cykeltur.

- Men selvom de er med, skal jeg klare mig uden hjælp fra andre, siger cykeleventyreren, der sidste år fik en fornem spansk pris - "Årets Rejse" - for sin tur over Uralbjergene.