Overtrådte coronaregler: Nu vanker der bøde til person fra Aasiaat

Vedkommende forbrød sig mod reglerne for indrejsende tre forskellige gange.
- Grønlands Politi tror på, at vi sammen kan håndtere covid-19-krisen, lyder det fra politimester Bjørn Tegner Bay. Foto © : KNR
12. november 2020 15:03

Det endte med at blive en dyr omgang, for en beboer i Aasiaat, der ikke fulgte reglerne om karantæne efter indrejse fra Danmark.

9.000 kroner lyder den endelige bøde på. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Endnu en person er smittet med corona i Aasiaat

Vedkommende forbrød sig mod loven tre forskellige gange, inden det ved en re-test blev opdaget, at han eller hun var smittet med corona den 21. oktober. 

Sekretariatschef Line Mika Skov oplyser til KNR, at personen havde overtrådt bestemmelser i bekendtgørelsen om rejse til og i Grønland. Vedkommende havde deltaget i en forsamling eller arrangement og opholdt sig i et offentligt lokale, før personen var blevet testet negativ. 

Politimester Bjørn Tegner Bay roser borgerne for i høj grad at tage myndighedernes restriktioner alvorligt, så smittespredning undgås.

- Grønlands Politi tror på, at vi sammen kan håndtere covid-19-krisen, men denne her situation viser også, at hvis man ikke overholder de regler, der er lavet for at beskytte os alle sammen, så er vi klar til at reagere og foranstalte med bøde, lyder det fra politimesteren i pressemeddelelsen.

Satte gang i en dominoeffekt

Man ved så meget, som at personen fra Aasiaat havde haft gæster under den fem dage lange karantæne, og det skabte et større postyr: 

Inatsisartuts finansudvalg blev sat i hjemmekarantæne for en sikkerheds skyld, fordi en person, som havde været tæt på den smittede, tog til Nuuk sammen med en delegation, som holdt møde med Finansudvalget i hovedstaden. 

LÆS OGSÅ Coronastab: Der er ikke flere restriktioner på vej i Aasiaat

80 elever blev også sendt hjem fra KTI-skolen i Sisimiut, fordi en af eleverne havde haft tæt kontakt med den smittede i Aasiaat. 

Personen er i dag rask.