Overskud i TelePosts regnskaber

Det er i dag, at et af de store selvstyreejede selskaber - Tele Greenland-koncernen - officielt præsenterer sit årsregnskab og årsberetning for sin ejer. Det sker på den årlige generalforsamling, der afvikles i eftermiddag kl. 14 i Nuuk.
17. maj 2011 05:13

Her vil bestyrelsesformand Agner N. Mark præsentere, hvad han tidligere har betegnet som et tilfredsstillende koncernregnskab for 2010 med et overskud i omegnen af 69,5 millioner kroner. Eller næsten 6 millioner kroner bedre end året før.

Med de solide sorte tal på bundlinien er Landskassen stillet et udbytte på 32 millioner kroner i udsigt.

Som bestyrelsesformanden sagde, i den foreløbig regnskabsmeddelelse, så er Tele inde i en rigtig god udvikling, der sætter selskabet i stand til at investere tungt i udbygningen af nettet og samtidig give kunderne bedre kvalitet, højere kapacitet og lavere priser.

Det er telefoni-delen - altså internet - mobiltelefoni osv., der trækker koncern-regnskabet og omsætningen op.

Ud af overskuddet på de 69,5 millioner kroner kommer de knap 58,6 millioner fra selskabets salg af teleydelser, der sidste år rundede en omsætning på 680 millioner kroner.

Foretningsområdet Post er noteret for et overskud på 9,3 millioner kroner mod 7,9 millioner over før. Et resultat der er opnået på trods af en intensiv konkurrence og fortsat faldende brev- og pakkemængder.