Overskud i Nuuk Imeq tilskrives større salg af sodavand

Nuuk Imeq har afholdt ordinær generalforsamling den 29. maj 2013 i Nuuk. Årsregnskabet for 2012 viser et resultat på 26,4 mio. kr. efter skat. Resultatet er 4,1 mio.kr bedre end året før, hvilket primært kan tilskrives fremgang i salg af sodavand.
Skrevet af Simon Uldum -
29. maj 2013 11:55

I forhold til 2011 er salget af sodavand gået frem med 5,2%, mens ølsalget med et fald på 2,8% fortsætter en mangeårig tilbagegang.

Produktionen af saftprodukter måtte desværre indstilles efter teknisk nedbrud på fremstillingen af emballage til saftprodukterne. I lyset af de høje grønlandske sukkerafgifter var det ikke muligt for Nuuk Imeq at bevare saftproduktionen gennem fornyede investeringer i produktionen, og saft fra Nuuk Imeq kan således ikke produceres til konkurrencedygtige priser i forhold til importerede saftprodukter, som ikke belastes af sukkerafgiften.

Nuuk Imeq bidrager med det velfungerende emballagesystem til at holde Grønland rent. I 2012 kom 98,6% af emballagen retur fra forbrugerne. Det er også med international målestok et miljømæssigt fordelagtigt system. Retursystemet skal bevares, for at Nuuk Imeq fortsat kan bidrage positivt til beskæftigelsen, miljøet og den økonomiske udvikling af landet.

Nuuk Imeq beskæftigede 48 fuldtidsansatte medarbejdere i 2012. Virksomheden råder over en stabil kerne af dygtige medarbejdere, og bestyrelsen takker ledelse og medarbejdere for en engageret indsats.

Ud over øl- og sodavandsafgifterne bidrog Nuuk Imeq i 2012 med 30,8 mio. kr. til de offentlige kasser i form af skatter, udbytte og sukkerafgifter.

Nuuk Imeq har i 2012 tappet øl for Godthåb Bryghus for fortsat at bidrage til sikring af, at Grønlandsk producerede ølprodukter kan nå det nationale marked i returemballage.

Aktiekapitalen i Nuuk Imeq er i alt 38,0 mio. kr, fordelt med 36,28 % til Kommuneqarfik
Sermersooq og 31,86 % til både Carlsberg Breweries A/S og Royal Unibrew A/S.

Justus Hansen blev som udpeget af Kommuneqarfik Sermersooq valgt til posten som formand for bestyrelsen til erstatning for den hidtidige formand Mia Nielsen, som ikke genopstillede i forbindelse med kommunevalget.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Finn Jakobsen for Carlsberg Breweries A/S, Peter Roland for Royal Unibrew og som medarbejderrepræsentant er Erling Josefsen og Nuka Ugpernangitsoq.