Overenskomsten på sundhedsområdet er i hus

Urafstemningen om overenskomstforliget for sundhedsområdet fra 15. marts endte med et klart JA. Over 80 % af sundhedspersonalet sagde ja.
Skrevet af Karsten Sommer
17. april 2012 16:40

Det fortæller Formand for Peqqinnissaq Pillugu Kattuffiit, Inuuti Fleischer, der glæder sig over at alle organisationer i Sundhedskartellet stemte ja til overenskomsten, som gælder fra 1. april i år frem til 31. marts 2016.

Overenskomsten giver en lønstigning på 4,81 procent over fire år.

- Ikke et himmelråbende godt resultat, medgiver Inuuti Fleischer, som dog accepterer at det er vilkårene i en tid med en stram finanspolitik i det grønlandske samfund.

- Vores forbund og dets medlemmer er parate til at løfte vores del af det fælles ansvar for et bæredygtigt samfund og sundhedsvæsen.

Men det kræver omvendt at Selvstyret fortsat viser vilje til fastholdelse af kvalificerede medarbejdere, gennem forbedrede arbejdsvilkår, skriver Inuuti Fleischer.

Samtidig påpeger hun vigtigheden af at de nye unge generationer færdiggør uddannelser indenfor sundhedsområdet i årene der kommer, så man i fremtiden, i en tid hvor antallet af ældre stiger, kan få opbygget et sundhedsvæsen, der fortrinsvis har hjemmehørende ansatte.

Sundhedskartellets ja til ny overenskomst kommer efter gårsdagens meddelelse om, at der også netop er indgået ny overenskomst mellem Lægeforeningen og Grønlands Selvstyre.

Resultatet dækker perioden 1. april 2011 - 31. marts 2015 med en nettoramme på fem procent.

Resultatet for lægerne skal dog først godkendes af parternes baglande, skriver Selvstyrets forhandlingschef, Rasmus Sembach Olsen og den nytiltrådte Formand for Grønlands Lægekredsforening, Ole Lind i en fælles pressemeddelelse.

Den ny overenskomst skulle ifølge Radioavisens oplysninger også omfatte de omdiskuterede aconto-løntillæg til regionslægerne, som før påske førte til tjenestefritagelse af tre chefer i Sundhedsledelsen.