Overenskomst for sundhedsansatte skrevet under

Efter 9 måneders ventetid er overenskomsten for omkring 435 ansatte i sundhedsvæsenet blevet skrevet under. Dermed kan en række aftaler nu træde i kraft med tilbagevirkende kraft.
21. februar 2010 13:22

Udbetaling af variable tillæg efter nye satser, en ny seniorordning og ny kursusordning. Disse ordninger kan nu træde i kraft for medlemmerne af de 7 organisationer samlet i sundhedskartellet PPK.

- Jeg synes selvfølgelig det er dejligt, at overenskomsterne endelig, endelig er faldet på plads, siger PPK’s formand Karin Holler.

Nu får medlemmerne blandt andet udbetalt variable tillæg efter de nye satser siden 1. april 2009. Variable tillæg dækker arbejde på skæve tidspunkter, lørdag, søndag og helligdage.

Med underskrivelsen af overenskomsten får sundhedsassistenterne nu en feriefrirejse hvert 2. år. Og medlemmerne kan søge om et individuelt tillæg, hvis de har særlige kompetencer fra en ny decentral pulje

Ifølge Karin Holler skyldes den lange ventetid, at administrationen i Selvstyret ikke har været i stand til at gøre aftalen færdig før nu.

- Vi er jo blevet ringet op flere gange om ugen, hvor folk har spurgt, hvornår den nye overenskomst er på plads. Så nu får vi forhåbentlig lidt arbejdsro, indtil vi om 1 års tid skal til at samle krav ind som forberedelse til næste overenskomstforhandlinger, siger PPK’s formand.