Over 1000 fans af Robin Hood

Historien om en arbejdsløs mand fra Nanortalik, der ved en fejl kom til penge og delte ud af sin gevinst til folk, som han mente havde brug for dem, har ramt mange i hjertet. Det viser medlemstallet på en facebookside ”Robin Hood of Nanortalik”, der nu har nået en fanskare på 1.427.
Skrevet af Louise M. Kleemann
07. december 2009 07:47

Nu skal manden for retten i den nærmeste tid. Men på facebook bakker en stor gruppe af tilhængere altså op for hans frifindelse. En af læserne foreslår blandt andet, at der bliver iværksat en pengeindsamling, hvis manden bliver dømt til at betale erstatning.

Robin Hood fik sit navn, da KNR i maj sidste år kunne fortælle historien om en mand i Nanortalik, som opdagede, at der pludselig stod 1,3 millioner kroner på en konto i BRF Bank. Da banken bekræftede, at pengene tilhørte ham, gik han ud fra, at han havde vundet i klasselotteriet.

På tre uger brugte manden 450.000 kroner. Blandt andet købte han en lille båd og en computer. Hans familie fik nye mobiltelefoner, i Brugsen fyldte han indkøbsvogne til folk, han mente havde brug for det, og han blev set nede i byen, hvor han gik og delte penge ud til de trængende. Men eventyret endte, da BRF konstaterede fejlen, og politiet konfiskerede alle varerne.