Otto Steenholdt udgiver ny bog

Otto Steenholdt har samlet en række nedslag i de vigtigste begivenheder i sit liv i bogen Strejflys over mit liv.
Skrevet af Martine Lind Krebs
14. juni 2012 10:46

Den mangeårige grønlandske politiker Otto Steenholdt er en mand, der har haft stor indflydelse på politik over årene. Og sidste ord er ikke hørt endnu. Så sent som sidste uge blandede han sig i debatten om Statsministeriets manglende invitation af Naalakkersuisut til mødet med Kinas præsident.

Nu er Otto Steenholdt aktuel med sin erindringsbog, som er udgivet på Forlaget Auagkat. Bogen udkom allerede i april, men blev i går præsenteret ved en bogreception i Det Grønlandske Hus i København.

Strejflys over mit liv er ikke en kronologisk gennemgang af Otto Steenholdts virke, men snarere en række øjebliksbilleder af vigtige begivenheder og  mennesker, der har haft betydning for ham undervejs.

Otto Steenholdt er uddannet lærer, har været medlem af Grønlands landsråd, Folketinget og Grønlands Landsting  for Atassut, et parti, som han var med til at stifte.

Samtidig med bogreceptionen åbnede Det Grønlandske Hus i går også to nye sommerudstillinger. Det er tegninger af den tjekkiske tegner Martin Velisek [Ve-li-sjek], der har illustreret den tjekkiske udgave af Knud Rasmussens myter og Sagn, samt billeder af den skotske maler og fotograf Steve McQueen, der sidste år tilbragte en lang periode i Nordøstgrønland.