Otto Steenholdt: Grønland skal selv undskylde

Tidligere landstings- og folketingsmedlem, Otto Stenholdt, er forarget over, at Naalakkersuisut og de grønlandske folketingsmedlemmer vil have en undskyldning fra Danmark i forbindelse med sagen om Eksperimentet, der omhandler de grønlandske børn, der i 1950'erne blev sendt til Danmark.
21. september 2009 08:40

Otto Stenholdt mener, at det er forkert at hævde, at det var den danske regering, der forhindrede de grønlandske børn i at rejse hjem til Grønland, efter de var blevet færdiguddannede i Danmark.Tværtimod, så har Grønland selv en stor andel i sagens gang, mener han.

- At disse grønlændere dengang blev sendt til Danmark, blev godkendt af det daværende Grønlandske Landsråd, Grønlands regering. Det nuværende Naalakkersuisut ønsker en undskyldning fra den danske højreregerings egen mund. Det ville de ikke gøre, hvis Danmark havde haft en venstreorienteret regering. Hvis der absolut skal være en undskyldning, må den komme fra det Naalakkersuisut på vegne af daværende Grønlandske Landsråd til den grønlandske befolkning, skriver Otto Stenholdt i et debatindlæg i avisen AG.

Otto Stenholdt mener, at de grønlandske politikere burde beskæftige sig med de nuværende samfundsproblemer i stedet for at skue bagud.

- Problemet i dag er, at nogle grønlændere bliver i Danmark efter endt uddannelse, og at de ikke kan tvangsflyttes til Grønland. Naalakkersuisut må hellere varetage de vigtigste og alvorlige opgaver i stedet for at kigge bagud, skriver Otto Stenholdt.