Otte personer omkommer i brand i beboelsesejendom i Paris

Otte personer er omkommet i en voldsom brand i en ejendom i Frankrigs hovedstad, Paris, natten til tirsdag. Det oplyser det franske brandvæsen ifølge nyhedsbureauet AFP.
Foto © : Guitguit/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
05. februar 2019 08:25

En efterforsker oplyser, at man mener, at der ligger en kriminel handling bag branden. En kvinde er tidligt tirsdag morgen anholdt i Paris.

Branden brød ud omkring klokken 01.00 i en bygning på otte etager i et af byens mest velhavende kvarterer i det 16. arrondissement.

30 personer er kommet lettere til skade i forbindelse med branden, heriblandt seks brandmænd.

- Dødstallet kan fortsat stige, da der stadig er ild i syvende og ottende etage, siger talsmand for brandvæsnet Clement Cognon tidligt tirsdag.

Brandmænd karakteriserer branden som "utrolig voldsom".

Flere beboere i bygningen måtte kravle ud gennem taget og søge tilflugt på tagene på de omkringliggende bygninger, hvorefter brandvæsnet kom dem til undsætning.

- Vi har måttet redde mange personer fra bygningen, herunder også personer, der har søgt tilflugt på tagene, siger talsmanden.

- I alt 30 personer er blevet evakueret med stiger.

Omkring klokken 05.00 tirsdag morgen har brandvæsnet færdiggjort evakueringen af de omkringliggende bygninger.

Men der er tidligt tirsdag morgen fortsat omkring 200 brandmænd til stede ved bygningen i færd med at bekæmpe flammerne og hjælpe de tilskadekomne.

Det er endnu uvist, hvad der har været årsag til branden.

Flere gader i nabolaget er blevet afspærret af politi og brandvæsnet. Ifølge AFP's journalist er der en voldsom lugt af røg i området.

Det 16. arrondissement er blandt andet kendt for flere populære turistmål. Herunder større stadioner, såsom Parc des Princes, der er Paris Saint-Germains hjemmestadion, og Roland Garros Stadion, hvor der afholdes French Open.

Derudover er kvarteret hjemsted for Bois de Bologne, der er en af de største parker i Paris.

/ritzau/