Otte nye bygdebestyrelsesmedlemmer fundet uværdige

Seks nyvalgte bygdebestyrelsesmedlemmer samt to stedfortrædere mister nu deres valgbarhed da de har fået dom eller fået bøder inden for de sidste fem år.
11. juni 2009 14:03

Der er tale om fire overtrædelser af kriminalloven som blandt andet handler om blufærdighedskrænkelse og husfredskrænkelse. En anden fik bøde for tyveri. Et bygdebestyrelsesmedlem blev uværdig på grund af overtrædelse af færselsloven, hvor personen fik frataget sit kørerkort i halvandet år på grund af spirituskørsel. En anden person blev uværdig på grund af overtrædelse af kriminalloven samt landstingslov om dyrplageri og brud på landstingslov for at aflive hundeslæde.

Det drejer sig om Jenseeraq Hansen valgt ind i Kommune Kujalleq, Jørgen Jeremiassen valgt i Qaasuitsup Kommunea, Hans Karl Olsen i Qeqqata Kommunea. Ole Larsen fra Kommuneqarfik Sermersooq, Hans Jørgen Lukassen i Qaasuitsup Kommunea, Klement Poulsen i Qeqqata Kommunea. Ole Eliassen i Qaasuitsup Kommunea og Hans Thomassen i Qaasuitsup Kommunea.

Disse otte uværdige medlemmer bliver dermed erstattet af deres suppleanter.

Kommunalbestyrelseskandidater der tidligere har fået dom eller fået bøder inden for fem år, eller har de sidste tre år været indvolveret i en kriminalretlig foranstaltning, er dem der ved valgbarhednævnet er besluttet på

ikke at være valgbare i bygdebestyrelserne.

Ved den forrige bygdebestyrelsesvalg i 2005 blev 15 medlemmer stemt som ikke-valgbare.