Ostermann bliver Naalakkersuisuts første personlige rådgiver

Naalakkersuisut får nu mulighed for at ansætte personlige rådgivere. Et nyt cirkulære, der betyder at formandens departement må ansætte flere særlige rådgivere, mens de resterende naalakkersuisut hver må ansætte en.
03. januar 2014 05:43

Den første særlige rådgiver allerede er valgt. Det er naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl Lyberth, Siumut, der per 2. januar 2014 har ansat Tom Ostermann som sin personlige rådgiver.

Tom Ostermann er 46 år og uddannet politimand, ligesom han privat danner par med formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond. Han har  blandt andet beskæftiget sig med lederuddannelse i politiet, lederaspirant i Mittarfeqarfiit, autoriseret forsvarer for Retten i Grønland, erhvervs- og turistkonsulent i Qaasuitsup Kommunia og fiskerikonsulent og salgskonsulent i Royal Greenland.

- Jeg kan mærke, at han besidder kvalitetsbevidsthed og serviceminded og ikke mindst, at han er resultatsøgende og ansvarsbevidst. Herudover har Tom erfaring i at videreudvikle fiskere i det kystnære fiskeri samt finansieringsforhold for disse ved at han på personlig plan har drevet konsulentvirksomhed, siger Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl Lyberth om baggrunden for ansættelsen.

De personlige rådgivere vil få løn som en kontorchef.