Osama bin Laden dræbt af amerikanske soldater

Amerikanske soldater har skudt og dræbt Osama Bin Laden. Det bekræfter USA’s præsident Barack Obama her til morgen i en tv-tale.
Skrevet af mlk, Karsten Sommer
02. maj 2011 04:15

Verdens største terrorleder, som stod bag angrebet på World Trade Centre og Pentagon den 11. september 2001, blev fundet i et luksuspalæ uden for den pakistanske hovedstad Islamabad. Huset var beskyttet med høje sikkerhedshegn.

Hidtil har man ellers troet, at han opholdt sig i de ufremkommelige bjerge mellem Afghanistan og Pakistan.

Ifølge den amerikanske præsident fik CIA for en uge siden et godt tip om, hvor Osama Bin Laden befandt sig. Og i går beordrede præsidenten så et angreb på hans opholdssted. Det var landstyrker, der stod bag ildkampen, og efter angrebet fandt de terrorlederens lig.

Amerikanerne har offentliggjort et billede af den døde Osama Bin Laden for at bevise, at han virkelig er død. Billedet er dog senere blevet trukket tilbage, da der er tvivl om dets ægthed.

Alligevel har nyheden fået en jublende menneskemængde til at samle sig foran det Hvide Hus i Washington. Også på Ground Zero i New York, hvor World Trade Center befandt sig indtil 11.september 2001, er tusindvis af begejstrede folk mødt op med flag og bannere, selvom det er midt om natten i USA.

Se præsident Barack Obama's tv-tale her: