Orkanen Dorian: En million mennesker skal evakueres

I South Carolina og Georgia advares der om vindstød på op mod 320 kilometer i timen.
Orkanen befinder sig fortsat over dele af Bahamas, og USA's National Hurricane Center (NHC) advarer om en livstruende situation med "katastrofale oversvømmelser" på op til syv meter. Foto © : Ramond A King/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
02. september 2019 09:45

- Vi kommer ikke til at stille alle tilfredse, men forhåbentlig kan vi holde alle i live.

Sådan lyder ordene fra South Carolinas guvernør, Henry McMaster, da han sammen med guvernøren fra Georgia, Brian Kemp, for kort tid siden beordrede en obligatorisk evakuering af en million mennesker i de to stater.

Det skriver NBC News.

Evakueringen finder sted som forberedelse på kategori 5-orkanen Dorian, der frygtes at ramme de to amerikanske stater i løbet af mandag.

I South Carolina skal omkring 830.000 mennesker forlade deres hjem i blandt andet Beaufort og Charleston, mens omkring 200.000 er beordret evakueret fra de områder i Georgia, der ligger ud til Atlanterhavet.

LÆS OGSÅ Puerto Rico erklærer undtagelsestilstand og gør klar til storm

Meldingen kommer, efter at orkanen Dorian i nat har forårsaget store ødelæggelser i østaten Bahamas, hvor der stadig advares om vindstød på op mod 320 kilometer i timen.

Orkanen befinder sig fortsat over dele af Bahamas, og USA's National Hurricane Center (NHC) advarer om en livstruende situation med "katastrofale oversvømmelser" på op til syv meter.

NHC opfordrer samtidig beboere på øen Grand Bahama Island om at blive indenfor, indtil orkanen er passeret senere i dag.

Den voldsomme orkan er den kraftigste storm registreret på Jorden i år. Det forventes, at den senere i dag langsomt vil begive sig vestpå langs den amerikanske østkyst.