Organist modtager Nersornaat i sølv

Ole Madsen modtog mandag Nersornaat i sølv for sit mangeårige frivillige arbejde i lokalsamfundet i Qasigiannguit.
Ole Madsen har fået Nersornaat i sølv for sin 'utrættelige indsats' i lokalsamfundet gennem tiden. Han fik hæderen overrakt mandag. Foto © : Inatsisartut
09. oktober 2024 11:25

Ole Madsen fra Qasigiannguit fik mandag Nersornaat i sølv af Mimi Karlsen, der er formand for Inatsisartut.

Det skriver formandsskabet for Inatsisartut i en pressemeddelelse.

Den flotte hæder blev begrundet fra Mimi Karlsen med, at Ole Madsen gennem mange år har gjort et stort arbejde for det frivillige foreningsliv i Qasigiannguit.

- Du har med dit store engagement i lokalsamfundet begge dine ben solidt plantet i byens liv. Du har med din aktive indsats i foreningsarbejdet lært byens børn og unge værdien af sammenhold og respekt for hinanden, som deltagelsen i sport kræver, sagde Mimi Karlsen blandt andet.

Nersornaat

Nersonaat er en fortjenstmedalje.

Den uddeles af formanden for Inatsisartut.

Medaljen kan tildeles alle, der i en længere periode og i væsentlig grad har ydet en fortjenstfuld indsats for Grønland, herunder grønlandsk sprog, kultur og anseelse.

Medaljens uddeles i guld og sølv.

Medalje i guld uddeles højst én gang om året.

Sølvmedaljen uddeles højst fem gange om året.

Hun fremhævede også, at Ole Madsen ved siden af både sit daglige arbejde og det frivillige arbejde har taget en uddannelse som kateket.

En ægte ildsjæl

Mimi Karlsen lagde i sin tale vægt på, at den mangeårige organist og kateket er en rigtig ildsjæl. 

- Du har virket som organist og kateket gennem mange år, og du arbejder endda fortsat som organist og kateket her på dine seniordage. 

- Det er vist ingen hemmelighed, hvis jeg oplyser her, at du egentlig har optjent retten til at være pensionist, men har i stedet valgt fortsat at bidrage til dit lokalsamfund. Det må netop også være den rette definition på en ildsjæl, lød det fra formanden under hendes tale.

Til sidst slog hun fast, at tiden ikke var til at remse alt op, som Ole Madsen har bidraget med, fordi listen er lang, så hun konkluderede, at Ole Madsens engagement spænder bredt, og derfor var det velfortjent, at han blev hædret med Nersornaat

Til sidst fik hovedpersonen selv ordet:

- Vi er skabt for at blive en del af samfundet. Det er dog op til os selv, om vi vil det eller ej, sagde han.