Ordning om præsten i Danmark afgøres i 2010

- Der er ikke noget nyt i det brev som den grønlandske præst, Jens Kristian Kleist, har modtaget vedrørende fremtiden for den grønlandske præst i Danmark. Det er blot en kopi af et brev til den danske Præsteforening.
Skrevet af Karsten Sommer
12. december 2009 17:21

Det siger styrelseschefen i Departementet for kultur, uddannelse, forskning og kirke, Mikael Kristensen til Radioavisen.

Sermitsiaq.gl fortalte i dag, at pastor Jens Kristian Kleist netop havde modtaget en skriftlig orientering om, at hans stilling ville blive nedlagt.

Meddelelsen vakte undren da Jens Kristian Kleist samtidig havde formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleists skriftlige garanti for at stillingen ikke bliver nedlagt.

- Hvad skal man efterhånden tro, spurgte den hårdt prøvede præst, ifølge Sermitsiaq.

- Men der er intet nyt i brevet, siger Mikael Kristensen.

- Brevet er en kopi af Selvstyrets svar på en henvendelse fra den danske Præsteforening, hvor de ønsker oplyst, hvad vi har tænkt os at gøre med den grønlandske præstestilling i Danmark.

- Og vi har svaret, som sandt er, at vi endnu ikke har fundet nogen endelig ordning omkring spørgsmålet. Men det er på ingen måde ensbetydende med at Jens Kristian Kleists stilling nedlægges, fastholder styrelseschef Mikael Kristensen overfor Radioavisen.

- Helt i tråd med Kuupik Kleists svar til Jens Kristian Kleist, skriver vi i brevet til den danske Præsteforening, at der i løbet af 2010 vil blive fundet en ordning på spørgsmålet, og det er dér sagen står, slutter Mikael Kristensen.

Dagens historie i Sermitsiaq bragte iøvrigt også IA´s Juliane Henningsen på banen. Hun er partiets politiske ordfører og medlem af Inatsisartuts Kulturudvalg, hvorunder præsten i Danmark hører.

- Vi ved at der arbejdes på en løsning for præstestillingen i Danmark. Stillingen skal ikke nedlægges, skriver Juliane Henningsen her til eftermiddag.