Ordensmagten slås med rekrutteringsproblemer

På trods af rekordmange ansøgere til det nye politihold, står ordensmagten over for store udfordringer med at holde på de gode betjente.
Skrevet af Mads Ullerup
13. december 2011 15:12

Tilværelsen som betjent i Grønland er hård blandt andet fordi, man risikerer at blive kaldt på arbejde i sin fritid. Korpset er desuden oppe mod andre brancher, der lokker de veluddannede politifolk med bedre lønninger.

- Det er en lidt underlig situation fordi Justitsministeriet og Rigspolitiet er ganske lydhør overfor, at vi skal have flere politifolk i Grønlands Politi, problemet er blot at få rekrutteret de rigtige mennesker til stillingerne, fortæller politimester Bjørn Bay.

Rasmus Larsen arbejdede for år tilbage hos det grønlandske politi, men bor i dag i Danmark, hvor han arbejder hos Fyns Politi. Ifølge ham er der stor forskel på at arbejde som betjent i Grønland og i Danmark.

- I Danmark har man fri, når man har fri og i Grønland har man hele tiden en rådighedsvagt hængende over sig, det vil sige at man kan blive kaldt på arbejde, hvis der sker noget. Det betyder, at familien og vennerne bliver taberne fordi man aldrig ved, hvornår man har rigtigt fri, fortæller Rasmus Larsen.

En anden udfordring er, at andre brancher har fået øjnene op for de veluddannede betjente, og da de ofte kan tilbyde en højere løn, er konkurrencen svær at hamle op med.

Politimester Bjørn Bay tror dog på, at dette års målrettede rekrutteringsarbejde belønner sig ved at flere kvalificerede ansøgere har meldt sig til optagelsesprøverne.

54 har ved fristens udløb i går søgt ind på politiuddannelsen. Det nye hold politielever skal bestå en teoretisk og praktisk prøve, før de endelig er klar til skolestart den 1. august næste år.