Foto: Oqaasileriffik

Oqaasileriffik indgår samarbejde med Vestnordiske lingvister

Sprogsekretariatet, Oqaasileriffik, har nu startet et samarbejde med Vestnordiske sprogforskere - også kaldet lingvister - skriver sekretariatet i en pressemeddelelse.

Vigdis Finnbogadóttir Institut, som ligger under Det Islandske Universitet, har inviteret en række vestnordiske sprogforskere - for at drøfte fremtidige sproglige og litterære forskningsprojekter.

Arrangementet foregik mandag og tirsdag i denne uge og overskriften var sprog og kulturel kontakt i den vestnordiske region.

Under konferencen etableredes flere Vestnordiske arbejdsgrupper, som vil arbejde sammen på tværs af landene og præsentere deres første forskningsresultater til næste år i forbindelse med åbningen af Den Internationale Sprogcenter i Reykjavik i april 2017.

Det kommende Internationale Sprogcenter har allerede fået bestyrelse, bestående af nogle Internationale kendte lingvister som også deltog på selve konferencen i Reykjolt.

Som repræsentant for Grønland var både Oqaasileriffik og Ilisimatusarfik inviteret og lavede oplæg omkring det grønlandske sprog.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl