Optagelsessjusk på Ilisimatusarfik

Med et nyt system har Ilisimatusarfik lavet fejl med optagelserne, da 20 ansøgere fik en meddelelse om, at de var blevet optaget. Studiechef på Ilisimatusarfik erkender fejlen og forsikrer at stramme op i systemet.

 

- Vi har lavet en meget beklagelig fejl, hvor vi har misinformeret nogle ansøgere om, at de er optaget, hvor de faktisk ikke er optaget, siger studiechef på Ilisimatusarfik Jórunn Magnúsdóttir.

Omkring 20 ansøgere på både sygeplejeuddannelsen og socialrådgiveruddannelsen modtog i løbet af denne sommer en mail fra Ilisimatusarfik, at de var blevet optaget på deres ønskede uddannelse.

En glædelig nyhed, der endte brat, da der efterfølgende kom en anden meddelelse fra universitetet: De har fået afslag.


Det er første gang i år, at Ilisimatusarfik benytter sig af det nyudviklede system, der skal effektivisere optagelsesproceduren.

Og der skete en gruelig fejl fra Ilisimatusarfiks side. I stedet for at sende en bekræftelse til ansøgeren om, at GU-karaktererne er modtaget, så sendte de en optagelsesbrev via mail.

- Det skal vi stramme op på. Vi skal gennemgå hele processen og sikre os, at alle kender systemet og vi bruger det rigtigt, siger Jórunn Magnúsdóttir.

Hun forklarer dog, at ud af de 20 som fik den forkerte besked, nåede kun fem at opdage det, før beskeden var rettet.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl